Etra laajentaa logistiikkakeskusta toistamiseen Hämeenlinnassa – laajennustyöt käynnistyneet

Etola-yhtiöihin kuuluva Etra Oy laajentaa nykyistä logistiikkakeskusta n. 12 000 neliömetrillä. Uusi logistiikkakeskuksen kokonaispinta-ala laajennuksen jälkeen on 41 000 neliömetriä. Arvioitu valmistuminen laajennukselle on keväällä 2024.

– Hienoa saada hanke käyntiin ja toteuttaa meidän konsernimme yritykselle Etralle tarpeeseen tuleva laajennus, iloitsee Etola Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Petri Minkkinen.

– Laajennuksen yhteydessä toteutamme tontille lämmitysjärjestelmäksi maalämmön sekä kasvatamme merkittävästi aurinkovoimalan kokoluokkaa. Uusiutuvan energian investoinnit lisäävät omavaraisuutta ja ympäristöystävällisyyttä sekä vähentävät Etran energiakustannuksia pitkällä aikavälillä, joten tällaiset investoinnit ovat mielestäni win-win-kokonaisuuksia.

Minkkisen mukaan kaikki neuvottelut Hämeenlinnan kaupungin ja Linnan Kehityksen kanssa ovat sujuneet saumattomasti.

– Huomaa, että kaupungilla on vahva halu tukea yritysten kasvua Hämeenlinnassa, joten iso kiitos siitä. Olen erittäin tyytyväinen, että paikaksi on valikoitunut juuri Hämeenlinna.

Etran logistiikkatoiminnot ovat kasvaneet alun perin 2011 avatussa logistiikkakeskuksessa jo monikertaiseksi. Edellisen laajennuksen jälkeen 2017 jälkeen volyymit on kasvanut jälleen yli 50 %.

– Näin nopeaan kasvuun ei osattu varautua. Tulevaisuudessakin uskomme kasvattavan liiketoimintaamme ja näin ollen kapasiteetin kasvatus on välttämätöntä. Laajennuksen myötä käsittelytilat niin saapuvalle kuin lähteville tavaravirroille kasvavat ja varaston toiminta tehostuu myös automaation laajennuksella. Tavoitteena on yksinkertaistaa prosesseja ja vähentää kosketuskertoja tilaus-toimitusprosessissa.

Logistiikkakeskuksen käyttäjä on Etola-yhtiöihin kuuluva Etra Oy. Etra on suomalainen teknisen kaupan erikoisliike, joka tarjoaa yritysasiakkaille laajan valikoiman teollisuustuotteita ja palveluita. Toimintaa Etralla on nykyään Suomen lisäksi Ruotsissa ja Baltian maissa. Etra Oy:n tuoteryhmiä ovat tekniset muovit ja kumit, teollisuusteipit, käsi- ja sähkötyökalut, koneet ja laitteet, työsuojelutuotteet, hitsaustuotteet, laakerit, kiinnitystarvikkeet, pakkaustarvikkeet, kiinteistönhoitotarvikkeet, jne. Lisäksi Etra Oy:llä on omaa valmistusta ja jatkojalostusta teknisissä muoveissa, kumeissa ja kiinnitystarvikkeissa.

Lisätietoja:

Petri Minkkinen, toimitusjohtaja                                                                         
Etola Kiinteistöt Oy                                                                                                
p. 0400-48 6594                                                                                                        petri.minkkinen@etola.fi  

Pekka Pöntiö, logistiikkajohtaja
Etra Oy
p. 050-592 5080
pekka.pontio@etra.fi