Ajankohtaista

Uusi matkailuhanke nostaa esiin maaseudun elämyksiä

Kanta-Hämeen seutujen yhteinen uusi matkailuhanke on startannut vuoden alussa. Kaksi vuotta kestävän hankkeen tarkoituksena on löytää ja kehittää maaseudulla sijaitsevien yritysten tarjoamia elämyksiä ostettaviksi tuotteiksi.

Linnan Kehityksen vastuualueissa muutoksia

Linnan Kehityksen toiminnan vastuualueissa ja tehtävissä on tapahtunut muutoksia. Tarve uudelleenjärjestelyyn syntyi, kun Hämeenlinnan kaupunkimarkkinointikokonaisuus siirtyi kaupunkiorganisaatioon 1.2.2024. Matkailu- ja tapahtumatoimijoiden palvelut säilyvät ennallaan ja …

Avetak Oy laajentaa Hämeenlinnaan – erinomainen sijainti valintaperusteena

Hämeenlinna saa vahvan metallialan osaamisen jatkoksi uuden metallialan yrityksen, kun Avetak Oy laajentaa toimintaansa. Tuotantokäyttöön soveltuva halli löytyi Käikälän teollisuusalueelta jossa sijaitsee myös SSAB:n Hämeenlinnan tehdas. Hallin varustaminen tuotantokäyttöön alkaa heti maaliskuun alussa.

Suomen kuntien matkailutuloa on mitattu ensimmäistä kertaa laajasti – Hämeenlinna on positiivinen yllättäjä

Uusi tutkimus tarjoaa ensi kertaa näin laajasti vertailukelpoista tietoa kuntakohtaisesta matkailutulosta sekä matkailun työllisyysvaikutuksista koko Suomessa. Tutkimuksen mukaan Hämeenlinnan välitön matkailutulo eli yritysten matkailijoilta saama liikevaihto on viime vuonna kasvanut merkittävästi ja Hämeenlinnassa ylitettiin reilusti pandemiaa edeltävä matkailutulo. Ennen pandemiaa vuonna 2019 Hämeenlinnan välitön matkailutulo on ollut 72,7 miljoonaa ja vuonna 2022 97,69 miljoonaa.