Väriestejuoksusta jenkkiautoihin ja Metallicasta partiolaisiin – Kantola tapahtumapuistossa on imua

Tänä vuonna Suomen suurin tapahtumapuisto Kantola kerää ennätysmäärän kävijöitä Hämeenlinnaan kesän monipuolisella tapahtumatarjonnalla.

– Arvioitu kävijätavoite on noin 75 000 – 80 000 ihmistä kesälle, kertoo Linnan Kehitys Oy:n tapahtuma-asiantuntija Juuso Nieminen.

Huhtikuussa Kantolan tapahtumakauden starttasi Sirkus Finlandia. Sirkus järjestettiin tapahtumapuistossa kolmatta kertaa.

Ensimmäistä kertaa Kantolassa nähtiin myös partiolaisia 18. -19.5. järjestetyssä Hämeen partiopiirin Leon Lenkki & Hilkan kilpa partiotaitokilpailussa, johon osallistui useita satoja partiolaisia Hämeen seudulta. Tapahtumapaikkana Kantola oli partiolaisille uusi, mutta toimiva.

– Aivan varmasti partiolaiset tulevat hyödyntämään Kantolan tapahtumapuistoa jatkossakin, partiotaitokilpailuja järjestämässä ollut Annukka Soinola kiittelee.

Ehdottomasti kesän odotetuin tapahtuma on tiistaina 16.7. kun maailman kenties tunnetuin metallimusiikin yhtye Metallica valtaa Kantolan tapahtumapuiston. Konsertin liput, joita oli myynnissä noin 55 000 kappaletta, myytiin loppuun jo marraskuussa. Kävijöitä odotetaan useampia tuhansia myös ulkomaita myöten.

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, lauantaina 3.8. Hämeenlinnaan saapuu täysin uudenlainen urheilutapahtuma Color Obstacle Rush 2019, eli väriestejuoksu. Rentohenkinen liikuntatapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille aloittelijoista kokeneempiin urheilijoihin. Matkan varrella on 20 estettä, 6 värjäyspistettä, 20 musiikkipistettä ja lopussa juoksijoita odottaa vielä maalifestarit. Luvassa on musiikkia, vaahtobileitä, pesusienipallojen ristitulta, kengurupalloilla kisaamista, värikkäitä liukuja ja jättipallojen seassa könyämistä!

Elokuussa 9.-11.8. Kantolan valtaa toistamiseen Linna Cruising, joka viime vuonna kokosi yhteen liki 1400 harrasteajoneuvoa. Viikonlopun ajan Kantolassa on tarjolla esimerkiksi burniskilpailu, live-musiikkia ja tietysti runsaasti silmänruokaa harrasteajoneuvojen ystäville. Viime vuoden tapaan perjantaina saadaan nauttia drive in- elokuvaelämys taivaan alla. Lauantaina ajetaan perinteisesti cruising-kierros, jolloin kaupunkilaiset ja vierailijat pääsevät ihailemaan jos jonkinlaisia menopelejä kaupungilla.

– Usein kaupunkilaiset toivovat enemmän suurkonsertteja Kantolaan. Jättikonserttien rakentamiseen ja purkamiseen menee kuitenkin kaikkineen kolmisen viikkoa. Lisäksi isojen artistien tiukat kiertueaikataulut ja taustaorganisaatiot käytännössä sanelevat sen, missä ja milloin konsertteja järjestetään, Nieminen muistuttaa.

Pienemmille tapahtumille Kantolasta kuitenkin löytyy vielä tilaa tulevallekin kesälle.

– Kantolaan voi hyvin järjestää esimerkiksi erilaisia messuja, liikuntatapahtumia tai kirpputoreja. Kaikenlaisia ehdotuksia otetaan vastaan, Nieminen kehottaa.

– Puisto on myös hyvin otettu käyttöön hämeenlinnalaisten ”omana” puistona. Tapahtumapuistossa pelaillaan ja kokoonnutaan päivittäin, mikä on hienoa!

6/2019