Onnexi, Aidesign, Iloranta, Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri ja Shopinbox taistelivat voittajiksi Linnan Business Turnajaisissa – rahaa jaettiin voittajien kesken 85 000 euroa

Hämeenlinnan parhaat yritysideat ottivat mittaa toisistaan yrityskilpailu Linnan Business Turnajaisten finaalitaistossa torstaina 16.12. Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Kolmessa kilpailusarjassa voitoista kisasi 19 yritystä, joille jaettiin yhteensä peräti 85 000 euron arvoinen voittopotti.

Kilpailun kovimmassa kärjessä taistelleiden yritysten KIIHDYTYSsarjassa 38 00 € pääpalkinnon vei ”Suomen paras ja välittävin mummo ja pappakauppa” Onnexi Oy, joka välittää senioreita avuksi kotiin ja työpaikoille ja tarjoaa arjen helpotusta kaikkiin koteihin.

Lisäksi sarjassa palkittiin uusia ja toiminnallisia innovaatioita apuvälineisiin muotoileva Aidesign Oy / DEAFMETAL® 12 000 € stipendillä.

KIIHDYTYSsarjassa kilpailivat voimakasta kasvua sekä kotimaassa että kansainvälisesti hakevia hämeenlinnalaisia yrityksiä.

– Tänään nähtiin konkreettisia tuotteita ja todella hyviä palveluita. Paikallinen kasvuyritysskene voi Hämeenlinnassa erittäin hyvin!, totesi tuomariston puheenjohtaja, Diili-ohjelmastakin tuttu Jaajo Linnonmaa.

Matkailutoimijoiden KASVUsarja on tarkoitettu uudistusta sekä kasvua hakeville hämeenlinnalaisille matkailutoimijoille. Sarjan arviointikriteereinä käytettiin erityisesti yritysideoiden uutuusarvoa sekä vaikuttavuutta alueelliseen matkailutuloon. Myös ideoiden taustalla toimivan tiimin merkitystä korostettiin tuomareiden puheissa useasti. 

Sarjan toisena palkittiin HUK – Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri Raunioravintola-konsepti 10 000 € stipendillä.

– Kiinnitimme huomiota idean uutuusarvoon ja siihen, että konseptilla lähdetään tavoittelemaan aiempaa moninaisempaa ja nuorempaa kohderyhmää kuin mitä kesäteatterit perinteisesti tavoittavat, perustelee tuomariston puheenjohtaja, Visit Finlandin kehitysjohtaja Kati Paasi. – Tämä voi nostaa Hämeenlinnan kesäteatteritarjonnan kokonaan uuteen sfääriin.

Voittajaksi valittiin 20 000 € palkinnolla Iloranta Oy:n matkailun luksustuote Metsävillat, jossa tuomaristo näki merkittävää potentiaalia myös kansainvälisille markkinoille. 

IDEAsarjassa pääsivät esiin uudet hämeenlinnalaiset yritysideat, jotka hakivat sparrausta ja rahoitusta ideansa kehittämiseen. IDEAsarjan voiton ja 5000 € stipendin vei Shopinbox.

– Ideassa on skaalautuvuutta ja kaupallista potentiaalia. Se yhdistää mielenkiintoisella tavalla fyysistä tuotetta ja digitaalista maailmaa, kiteyttää tuomariston puheenjohtaja, yrittäjä ja hallitusammattilainen Timo Väliharju.

Myös yleisö sai ennakkoäänestää omaa suosikkiaan. Eniten yleisöääniä keräsi IDEAsarjassa Musiikkiteatteri Spektri, KASVUsarjassa Medieval Combat Sport Finland Oy ja KIIHDYTYSsarjassa Boxinbox Oy.

Linnan Business Turnajaiset on Linnan Kehityksen konseptoima ja järjestämä yrityskilpailu, jonka avulla hämeenlinnalaiset yritysideat pääsevät esille ja suuntaavat jopa maailman valloitukseen. Koko syksyn kestänyt sparraus ja työpajatyöskentely ammattivalmentajien johdolla huipentui pitchaukseen finaalituomariston edessä.

”Linnan Business Turnajaiset -konsepti on hieno esimerkki kannustavasta tavasta edistää paikallisten yritysten kehittymistä. Koko konsepti on ammattimaisesti toteutettu alusta loppuun saakka. Käytännönläheisellä toteutustavalla yritykset ja sparraajat on saatu aidosti motivoitumaan ja sitoutumaan kehittämistyöhön. Syksyn mittainen kasvupolku työpajoineen on ollut täynnä innostavia puheenvuoroja sekä iloa, naurua ja jopa liikutuksen kyyneliä. Todellista tekemisen meininkiä, josta kaikki voivat ottaa oppia!”

Greta Tanskanen, Managing Director, NordicMarketing Finland Oy

Haku vuoden 2022 Linnan Business Turnajaisiin on käynnistynyt osoitteessa www.linnanbusinessturnajaiset.fi

Lisätietoja:

KASVUsarja
Outi Mertamo
Matkailuasiantuntija, Linnan Kehitys Oy
outi.mertamo@linnan.fi
p. 050 434 7873

IDEA- ja KIIHDYTYSsarja
Antti Mikkola
Yritys- ja yhteisömanageri, Linnan Kehitys Oy
antti.mikkola@linnan.fi
p. 044 771 0055