Linnan Kehityksen yrityspalvelut arvioitiin toiseksi parhaiksi Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissa

Hämeenlinna menestyi hyvin Suomen Yrittäjien Kuntabarometrissa. Hämeenlinnan sijoittui kokonaisrankingissa suurten, yli 50 000 asukkaan sarjassa viidenneksi 21 kunnan joukossa keskiarvolla 3,04. Seinäjoki oli jälleen suurten kuntien ykkönen keskiarvolla 3,75.

Kuntien yrityspalveluita arvioitaessa Linnan Kehityksen palvelut arvioitiin suurten kuntien joukossa toiseksi parhaiksi keskiarvolla 3,35. Seinäjoen yrityspalvelut arvioitiin parhaiksi keskiarvolla 3,63 ja 21 suuren kunnan yrityspalveluiden keskiarvo oli 2,82. Vuonna 2022 toteutetussa Kuntabarometrissa Linnan Kehityksen yrityspalveluiden keskiarvo oli 3,23 ja sijoitus kolmas. Vuoden 2020 barometrissa lukemat olivat 2,82/11.

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Riku Heino iloitsi Hämeenlinnan hyvästä tuloksesta Kuntabarometri-kyselyssä, mutta erityisen onnellinen Heino oli Linnan Kehityksen saamista arvioinneista.

– Olemme kiitollisia tästä tuloksesta. Linnan Kehityksessä olemme pyrkineet tiivistämään entisestään yhteistyötä yrittäjien ja muiden sidosryhmien kanssa. PARKKI Business Parkissa järjestämämme tilaisuudet ovat olleet jatkuvasti suosittuja niin yrittäjien kuin muidenkin toimijoiden keskuudessa. Linnan Business Turnajaisia kohtaan kiinnostus on kasvanut vuosi vuodelta ja tänäkin vuonna Turnajaisissa on ollut hyvä pöhinä päällä.

Linnan Kehityksen yrityspalveluiden tiimipäällikkö Antti Mikkolaa tulos ei yllättänyt, sillä yrityspalveluiden henkilökohtaisten asiakastapaamisten suositteluhalukkuutta kuvaava NPS luku oli on viimeiset kaksi vuotta ollut erittäin korkealla tasolla. Viime vuoden NPS luku oli 86,6.

– Olemme pyrkineet hyvin konkreettisin keinoin auttamaan alueemme yrityksiä ja on hienoa, että pitkäjänteinen työ tuottaa tuloksia ja näkyy alueemme yrityskentällä.

Tärkeimmiksi yrityspalveluiksi Hämeen alueen yrittäjät nostivat alkavan yrittäjien palvelut, sujuvat lupapalvelut, verkostoituminen, koulutukset ja rahoitus- ja investointineuvonnan.

– Verkostoitumistyömme suurin ponnistus, Hämeen Sukukokous, kerää tällä viikolla jo 11. kerran 300 yrittäjää kahdeksi päiväksi yhteen laadukkaan ohjelman ja vapaamuotoisemman verkostoitumisen äärelle. Koulutuksista esimerkiksi Digikyyti-hankkeemme koulutukset kaikissa Hämeenlinnan pitäjissä ovat olleet suosittuja ja rahoitusneuvontojen kysyntä on ollut kasvussa, Heino toteaa.    

Suomen Yrittäjien 11. Kuntabarometri-kysely (ent. Elinkeinopoliittinen mittaristokysely) toteutettiin yhteistyössä Taloustutkimuksen kanssa 12.2.–8.4.2022 sähköposti-informoituna internet-kyselynä. Kyselyyn vastasi 9 627 yrittäjää.
Kuntabarometri 2024 –kyselyn tulokset

Lisätiedot:
Riku Heino 050 571 5769, riku.heino@linnan.fi
Antti Mikkola 044 771 0055, antti.mikkola@linnan.fi