Linnan Business Turnajaiset käynnistyvät jälleen – tänä vuonna Hämeenlinnaan rantautuu monta uutta matkailualan toimijaa

Hämeenlinnalaisten yritysten kasvua ja menestystä edistävän Linnan Business Turnajaisten KASVU- ja KIIHDYTYSsarjan yritykset vuodelle 2022 on valittu ja valmennusohjelma käynnistyy huhtikuussa. Linnan Business Turnajaisten finaalitaisto käydään edellisen vuoden tapaan tuomariston ja suuren yleisön edessä Verkatehtaalla 24. marraskuuta.

Linnan Business Turnajaiset on kolmen tason valmennusohjelma, joka tarjoaa hämeenlinnalaisille yrityksille mahdollisuuden hyödyntää ulkopuolista asiantuntija-apua, rahoitusta sekä näkyvyyttä.

Voimakasta kasvua hakeville hämeenlinnalaisille yrityksille tarkoitettuun KIIHDYTYSsarjaan valittiin mukaan Back On Track Oy, Satu Gülle Oy, Liikuttajat Oy, Iloranta Oy, Aava-Tuotteet Oy, Allwatec Oy, Ilosen Puutyö Ky, Frank Oy, Terra Composites Oy ja Delva Oy.

– KIIHDYTYSsarjassa mentorijoukkueen valinnat tapahtuivat tuttuun tyyliin kolmen kriteerin pohjalta: kasvupotentiaali, uutuusarvo ja osaaminen. Raati arvosti myös sitä, että yrityksen toiminnan keskiössä on jokin oma tuote tai tuoteidea, jonka eteenpäin viemiseen löytyy tahtoa ja halua, kertoo Linnan Kehityksen yrityspalveluiden tiimipäällikkö Antti Mikkola.

– Hyvin heterogeeninen joukko on kasassa ja erittäin mielenkiintoinen rupeama on edessä. Ainakin hakemusten perusteella kasvupotentiaalia löytyy valtavasti ja hämeenlinnalainen kasvuyritys-skene voi hyvin!

KASVUsarjalla vahvistetaan Hämeenlinnan matkailutoimialan kykyä vastata nopeasti muuttuvaan maailman tilanteeseen sekä tulevaisuuden haasteisiin. Tänä vuonna uudistusta ja kasvua hakevat Frank & Vekka Oy, Fredrika Wetterhoff-säätiö, Hämeenlinnan taidemuseo, Hämeenlinnan Torikahvila Oy, Jalavaniemi Oy, Linna Golf Oy, Myllytalo, Natura Viva Oy, Makea manteli Oy, Vanaya Oy, Villa Mainiemi Oy ja Xeventux Oy.

– KASVUsarjan kautta Hämeenlinnaan on nyt tulossa paljon uusia matkailualan palveluita sekä pienempiä ja isompia uusia toimijoita, iloitsee Linnan Kehityksen matkailuasiantuntija Outi Mertamo.

– On mahtavaa nähdä, että yrityksillä on hienoja pitkän tähtäimen suunnitelmia ja tahtotilaa investoida tulevaan. Odotan innolla, että valmennusohjelma huhtikuussa alkaa niin päästään toimijoiden kanssa yhdessä konkreettisesti kehittämään ja viemään asioita eteenpäin.

IDEAsarja toimii uusien avausten ja yritysideoiden ponnahduslautana kasvu- ja kiihdytyssarjoihin ja siihen on jatkuva haku. Seuraavat valmennus- ja pitchauspäivät järjestetään touko-kesäkuussa.

Lisätietoja:

Linnan Business Turnajaiset

KASVUsarja
Outi Mertamo
Matkailuasiantuntija, Linnan Kehitys Oy
outi.mertamo@linnan.fi

KIIHDYTYSsarja
Antti Mikkola
Tiimipäällikkö, yrityspalvelut, Linnan Kehitys Oy
antti.mikkola@linnan.fi