Linnan Business Turnajaiset käynnistyvät – hämeenlinnalaisille yrityksille haetaan kasvua ja menestystä paikallisten yritysmentoreiden avulla

Hämeenlinnalaisten yritysten kasvua ja menestystä edistävä Linnan Business Turnajaiset järjestetään ensi kertaa kolmen tason kehitysohjelmana. KIIHDYTYSsarjassa 10 mukaan valittua yritystä tähtää voimakkaaseen kasvuun yritysmaailmasta tunnettujen mentoreiden tuella. KASVUsarjassa haetaan tänä syksynä uudistusta ja kasvua alueen matkailutoimijoille. Yritysideoille tarkoitettu IDEAsarja on ponnahduslauta, joka auttaa uusien avausten toteuttamisessa.

Voimakkaaseen kasvuun tähtäävään KIIHDYTYSsarjaan haki 24 yritystä, joista mentoreista koostunut raati valitsi mukaan 10. Valintakriteereitä olivat uutuusarvo, osaaminen ja kasvupotentiaali.

Hämeenlinnan seudun yrityksistä tutut mentorit kulkevat yritysten mukana koko matkan kohti 16. joulukuuta pidettävää finaalia ja tarjoavat sparrausapua yrityskohtaisesti.

– On erittäin hieno ja tulevaisuuden kannalta elintärkeä asia, että saamme yrityselämässä menestyneitä ihmisiä aidosti mukaan kasvuohjelmaan kehittämään myös muita Hämeenlinnan seudun yrityksiä, Linnan Kehityksen yritys- ja yhteisömanageri Antti Mikkola iloitsee.

Tutustu mentoreihin: www.linnan.fi/mentorit

Kasvuohjelmaa toteutetaan lisäksi työpajoissa, joissa yritykset pääsevät työstämään kasvun esteitä, hyödyntämään toistensa osaamista ja näkemystä sekä sparraamaan toinen toisiaan.

– Meillä on nyt ihan älyttömän hieno paketti kasassa ja kaikki edellytykset siihen, että saadaan yrityksiämme kasvuohjelman avulla isosti eteenpäin.

Kiihdytyssarjaan valittiin seuraavat yritykset: Saunasampo Oy, Boxinbox Finland Oy, AIDesign Oy, Sovulla Oy, Onnexi Oy, Oy Tawasta OS Technologies Ltd., Naskali Company Oy, A2 International Oy, Havuka Oy, Trifami 3D Oy.

KASVUsarjalla buustia Hämeenlinnan matkailutoimialalle

Linnan Business Turnajaisten KASVUsarja on tarkoitettu uudistusta ja kasvua hakeville hämeenlinnalaisille matkailualan toimijoille.

– Matkailutoimialan liiketoimintaedellytykset ovat muuttuneet niin paljon pandemian myötä, että myös yritysten on muututtava menestyäkseen uudenlaisessa toimintaympäristössä. Tarvitaan uusia ajatuksia ja kehittyviä yrityksiä sekä palveluita, joilla varmistetaan Hämeenlinnan matkailuvetovoiman kasvu – nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Linnan Kehityksen matkailuasiantuntija Outi Mertamo.

KASVUsarjaan haki 19 yritystä, joista jatkoon valittiin 12.

– Valintakriteereinä olivat uutuusarvo, osaaminen sekä vaikuttavuus Hämeenlinnan matkailutuloihin.

Kasvuohjelma sisältää neljä eri valmennusteemaa ja työpajaa, joissa yritykset pääsevät työstämään yritysideoitaan ja kehittämistarpeitaan yhdessä matkailumarkkinoinnin ammattilaisten kanssa. Työpajojen välissä yritykset saavat henkilökohtaista sparrausapua.

Kasvusarjaan valittiin seuraavat yritykset: Ahveniston toimintapuisto, TG Ahvenisto Oy, Iittalan tehdas ja Design museo Iittala, Majava & Kotilo Oy, Iloranta Oy, Hyvän Olon Aitta, Katajistonranta ja Aulanko Outdoors, Fenix Ohjelmapalvelut Oy, Hostelli Naurava Kulkuri Oy, Viihdekeskus Hämpton, Apastron Oy, Linnanpuiston minigolf, HJS Akatemia ry, Hämeenlinnan risteilyt, Suomen Hopealinja Oy, Buhurt MM kilpailut 2022, Medieval Combat Sport Finland ry ja HUK kesäteatteri, Onnellinen mies Oy.

IDEAsarja toimii uusien avausten ja yritysideoiden ponnahduslautana kasvu- ja kiihdytyssarjoihin, ja siihen on jatkuva haku.

– Linnan Business Turnajaiset ovat kokonaisuutena juuri siinä ytimessä, mitä Linnan Kehityksen kuuluukin tehdä. Hämeenlinnan 4000 yrityksen joukosta etsitään ne, joilla on hyvä idea sekä tahtoa kasvaa ja kehittyä. Sitten kerätään ympärille ammattitaitoinen ja sitoutunut porukka viemään asioita yhdessä eteenpäin, toteaa Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Kari Saarinen.

Lisätietoja:

Linnan Business Turnajaiset

KASVUsarja
Outi Mertamo
Matkailuasiantuntija, Linnan Kehitys Oy
outi.mertamo@linnan.fi

KIIHDYTYSsarja
Antti Mikkola
Yritys- ja yhteisömanageri, Linnan Kehitys Oy
antti.mikkola@linnan.fi