Keskiaikaisen kamppailu-urheilun buhurtin MM-kilpailut Hämeenlinnassa 9.-12.6.2022

Keskiaikaisen kamppailu-urheilun buhurtin maailmanmestaruuskilpailut järjestetään Hämeenlinnan linnanpuistossa 9.-12.6.2022. Tapahtuma on talousvaikuttavuudeltaan yksi merkittävimmistä tapahtumista Hämeenlinnan alueella.

Kilpailut järjestää lajin suomalainen kattojärjestö Medieval Combat Sport Finland ry (MCSF) yhteistyössä International Medieval Combat Federationin (IMCF) kanssa. Tapahtuma on talousvaikuttavuudeltaan yksi merkittävimmistä tapahtumista Hämeenlinnan alueella.

MM-kilpailut kokoaa yhteen noin 1000 kansainvälistä ottelijaa ja avustajaa yli 20 eri maasta. Tapahtumassa nähdään yhteensä kahdeksan eri aselajin otteluita niin miesten kuin naisten sarjoissa. Suurimmassa ottelumuodossa miehet ottavat toisistaan mittaa 16 hengen joukkueilla. Suomelta odotetaan edustusta kaikkiin ottelukategorioihin.

Buhurtin MM-kilpailujen ohella tapahtuma-alueella nähdään keskiaikaishenkiset markkinat ja muuta oheisohjelmaa. Otteluiden seuraaminen edellyttää yleisöltä pääsylipun ostamista, mutta tapahtuma-alueelle ja markkinoihin tutustuminen on maksutonta. Lippujen hinnat ja turnausohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa kilpailujen www-sivuilla: www.imcf2022.org 

Tapahtumaa ovat tukemassa mm. Hämeenlinnan kaupunki ja Kansallismuseo. Tapahtuman sponsorien, torimyyjien ja talkoolaisten haku on myös käynnissä.

Buhurt on täyskontaktilaji, jossa otellaan keskiaikaisten haarniskoiden replikoissa tylpillä teräsaseilla, kuten nuijilla, kirveillä ja miekoilla. Yksilölajeissa voiton saavuttaa hyvillä osumilla eniten pisteitä kerännyt ottelija, kun taas joukko-otteluissa pitää kaataa vastustajat maahan. 

Lisätietoa:

Risto Järvinen, tapahtuman markkinointi ja viestintä, 0400 776 155 tai info@imcf2022.org

Medieval Combat Sport Finland (MCSF) on vuonna 2014 perustettu yhdistys, joka toimii keskiaikaisen kamppailu-urheilun buhurtin kattojärjestönä Suomessa. Yhdistyksen alaisuudessa toimii kahdeksan paikallisseuraa ja aktiivisia jäseniä yhteisössä on noin 200. MCSF muodostaa vuosittain maajoukkueen, joka osallistuu lajin kansainvälisiin MM-kilpailuihin nimetyn maajoukkuekapteenin ohjauksessa. Suomen parhaimmat saavutukset MM-kilpailuista ovat naisten kulta 2019 (5 vastaan 5) ja miesten pronssi 2019 (5 vastaan 5).

Kuva: Hämeenlinnalainen buhurt-seura Tavastia Armigeri Ry, kuva: Ville Tarhala