Finaalin tuomarit

KIIHDYTYSsarjan tuomarit

Jaajo Linnonmaa

Yrittäjä, juontaja, näyttelijä | Jaajo Linnonmaa ei esittelyjä kaipaa! Hänet tunnetaan mediauran lisäksi ennen kaikkea yrittäjänä, jolla on lukuisia eri alojen firmoja, ravintoloita sekä start up -yrityksiä. Suosittu TV-ohjelma Diili palasi ruutuihin vuonna 2021 Jaajon luotsaamana. Vapaa-ajallaan Jaajo auttaa ja neuvoo yrittämisestä kiinnostuneita nuoria pääsemään urallaan alkuun. Edellä mainituista syistä Jaajo palkittiin muun muassa 2016 vuoden Nuori Menestyjä –palkinnolla.

Noora Fagerström

Yrittäjä | Sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja Noora Fagerström tunnetaan erityisesti perustamastaan Jungle Juice Bar -ketjusta, jossa hän toimi yrittäjänä ja toimitusjohtajana lähes 10 vuotta. Nykyään Noora istuu monen eri yhtiön sekä yhdistyksen hallituksessa (mm. Fiba ja Keskuskauppakamarin startup-valiokunta), sekä tekee enkelisijoituksia startup-yrityksiin. Noora oli mukana myös kevään 2021 Diili-ohjelmassa neuvonantajana.

Stefan Haglund

Pääomasijoittaja | Stefan Haglund on sijoittaja ja StartMore Oy:n hallituksen puheenjohtaja. StartMore on aloittaviin ja kasvuyrityksiin erikoistunut pääomasijoittaja, joka etsii aktiivisesti uusia sijoituskohteita. Haglund on työskennellyt koko uransa johtajana pohjoismaisissa välitys- ja salkunhoitoyhtiöissä, kuten Citibankissa, Ålandsbankenissa, Kaupthing Bankissa, Carnegie Investment Bankissa ja ODIN Rahastoissa.

Kari Saarinen

Toimitusjohtaja | Linnan Kehityksen nopean toiminnan asiantuntijajoukkoja vuoden 2019 alusta lähtien johtanut Saarinen ei kuuntele turhia myyntipuheita! Kari on kasvattanut vuosien saatossa rautaiset hermot ja vahvat verkostot erilaisissa johtotehtävissä muun muassa hallintojohtajana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, Suomen Urheiluliiton toimitusjohtajana sekä Veronmaksajain Keskusliitto ry:n talousjohtajana.

KASVusarjan tuomarit

Greta Tanskanen

Yrittäjä, NordicMarketing | Oululaislähtöinen Greta toimii yrittäjänä NordicMarketing Finland Oy:ssa ja enemmistöomistajana saksalaisessa NordicMarketing GmbH:ssa. Hän on työskennellyt matkailun ja markkinoinnin parissa vajaa parikymmentä vuotta. Gretan ydinosaamista ovat matkailun kokonaisvaltainen kehittäminen, yhteistyö ja verkostojen rakentaminen sekä erilaiset strategia- konseptointi- ja suunnittelutyöt.

Ilkka Lariola

Ilkka on vuodesta 2007 alkaen toiminut päätoimisesti luontomatkailuyrittäjänä ja Natura Viva Oy:n toimitusjohtajana. Natura Vivan liiketoiminta liittyy luontoaktiviteetteihin, kuten melontaan, SUP-lautailuun, maastopyöräilyyn ja muuhun omalla lihasvoimalla toteutettavaan liikkumiseen. Ilkan missiona on vakuuttaa matkailuyrittäjät digitaalisuuden hyödyistä ja rakentaa yhteistyössä digitaalisille tuotteille uusia myyntikanavia.

Susanna Markkola

Visit Finland, Lakeland suuraluepäällikkö | Susanna Markkola toimii Business Finland Oy:n Visit Finland –yksikössä Järvi-Suomen suuralueen päällikkönä sekä Visit Finlandin kulttuurimatkailun asiantuntijana. Susannalla on pitkä kokemus matkailualalta niin kehittäjänä kuin yrittäjänäkin. Susannan luotsaaman kokonaisuuden Visit Finlandin kehittämistyö tavoittelee kansainvälistä, kestävää ja vastuullista matkailutoimialan kasvua, joka tukee matkailuelinkeinon kasvua ja menestymistä.

IDEAsarjan tuomarit

Eetu Jahkonen

Pankinjohtaja | Eetu on nuori mies vanhalla alalla eli yrityspankin johtaja OP Etelä-Hämeessä ja edustaa etenkin senior-rahoittajan näkökulmaa. Eetun yritystutkijana alkanut ura yritysrahoituksen parissa on kestänyt yli 10 vuotta ja käsittänyt yrityksiä vasta aloittavista suuryrityksiin. Jopa piinallisia kysymyksiä synnyttäviin vahvuuksiin kuuluvat numerot ja skenaarioajattelu mutta myös kysymysten taustalla oleva vahva tulos- ja ratkaisuhakuisuus.

Timo Väliharju

Yrittäjä, hallitusammattilainen, avoimen lähdekoodin uranuurtaja | Kansainvälinen liiketoiminta ja verkostot. Erityisosaamisena digitalisaatio ja alueen innovaatiot.

Heidi Leivo

Geego mama, startup-yrittäjä, ex-surmanajaja | Liikkuvan lapsuuden ja läsnäolevan vanhemmuuden puolestapuhuja.