Valtateiden läheisyys houkutteli Earthpacin Hauholle

Suomen suurin puupakkausten valmistaja Earthpac Oy on perustanut uuden toimipisteensä Hämeenlinnan Hauholle.

Noin 3000 neliömetrin kokoinen toimitila vanhassa puutehtaassa Hauhon Vihniössä päivitettiin yrityksen tarpeita vastaavaksi ja toiminta käynnistyi toukokuussa 2020.

Earthpac valmistaa kuormalavoja ja puupakkauksia pääasiassa teollisuuden, logistiikan ja kaupan alan käyttöön. Yrityksen liikevaihto on 24 miljoonaa euroa ja se työllistää kaikkiaan 120 työntekijää. Hauhon lisäksi toimipisteitä on Äänekoskella, Lieksassa, Kouvolassa ja Kruunupyyssä.

Hauhon toimipisteelle on palkattu alkuvaiheessa viisi työntekijää ja rekrytointia on tarkoitus jatkaa syksyllä. Hauhon toimipisteessä valmistetaan erilaisia asiakaskohtaisia puu- ja vaneripakkauksia sekä kuormalavoja raskaan teollisuuden käyttöön, ja tulevaisuusnäkymiä haasteellisen kevään jälkeen määrittää Suomen viennin kehitys.

– Toistaiseksi töitä on riittänyt hyvin vanhojen asiakkaiden kautta, ja uusiakin etsitään. Tarkoituksenamme on työllistää Hauholla jopa parikymmentä uutta työntekijää, kunhan toiminta saadaan kunnolla käyntiin ja tilauskanta vakautettua, liiketoimintajohtaja Petri Haakana suunnittelee.

Earthpacin uuden toimipisteen perustaminen Etelä-Suomeen tuli ajankohtaiseksi syksyllä 2019 ja sopivaa toimitilaa etsittiin Tampereen ja pääkaupunkiseudun väliltä.

Sijoittumispäätöksen Hämeenlinnaan ratkaisi lopulta Hauhon maantieteellinen sijainti 12-tien varressa.

Haakana kiittelee Linnan Kehityksen aktiivisuutta sijoittumisprosessin eri vaiheissa.

– Linnan Kehitykseltä oltiin oltu meihin aktiivisesti yhteydessä aiemminkin, joten kun etsintä käynnistyi, Hämeenlinna oli meillä jo vahvasti mielessä.

– Earthpacin tarpeita kartoitettiin neuvotteluissa syksyn ja talven mittaan ja yritykselle esiteltiin niiden pohjalta muutamia erilaisia vaihtoehtoja muun muassa Kantolasta, Käikäälästä ja Hauholta, kertoo Linnan Kehityksen sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen.

– Earthpac on oman alansa pitkäikäisenä osaajana ja kasvukykyisenä tekijänä erittäin tärkeä ja tervetullut vahvistus Hämeenlinnan elinkeinoelämälle. Edes koronakevät ei saanut yritystä vetämään investointiliinoja kiinni vaan uskoa tulevaan riittää, Räsänen pohtii.

– Hämeenlinnan yksi vahvuuksista sijoittumiskentässä on kyky tarjota erinomainen tutkimus- ja kehittämisalusta kiertotalousalueellaan ja HAMK:n korkeakoulukeskuksessa. Uskon, että tulemme laajentamaan yhteistoimintaa Earthpacin kanssa tulevaisuudessa myös kiertotalouden ja jatkojalostuksen puitteissa.

Lisätietoja:

Ari Räsänen
Sijoittumispalveluiden johtaja, Linnan Kehitys Oy
ari.rasanen@linnan.fi
p. 040 866 7501