Valtakunnallinen ICT-yhtiö Tiera laajentaa toimintaansa Hämeenlinnassa

ICT-ja tukipalveluja kunnille tarjoava Kuntien Tiera Oy laajentaa toimintaansa Hämeenlinnassa. Kolme vuotta sitten kaupungissa aloittaneeseen toimipisteeseen on tarkoitus palkata vuoden kuluessa 20 henkilöä lisää. Tämän jälkeen työtekijöiden määrä Hämeenlinnassa nousee jo 50:een. Tieralla työskennellään pääsääntöisesti paikasta riippumattomasti, joten Hämeenlinnassa työskentelevien määrä voi kasvaa tästäkin. Uusi Hämeenlinnan toimipiste on henkilömäärältään Suomen neljänneksi suurin heti Turun, Vaasan ja Helsingin jälkeen. Muutto uusiin lähes 800 neliömetrin tiloihin Arvi Karistonkatu 1:een tapahtuu syksyllä.

On hieno asia, että Kuntien Tiera valitsi juuri Hämeenlinnan tulevan isomman yksikön sijaintipaikakseen. Tiera on nyt paikallisesti entistä merkittävämpi ICT-alan työllistäjä, iloitsee asiantuntija Mika Kannisto Hämeenlinnan kaupungin elinkeinoyhtiö Linnan Kehityksestä.

-Aloitimme Kuntien Tieran kanssa uusien toimitilojen katsastamisen toukokuussa 2021, jolloin mukana kilpailussa oli muitakin paikkakuntia. Tuon hetkisestä tarvekartoituksesta tapahtui vielä isoja muutoksia, että tähän onnelliseen lopputulokseen päästiin, Kannisto kertoo.

Saimme Linnan Kehitykseltä mielettömän tuen ja asiantuntemuksen uusia toimitiloja etsiessämme. On hienoa olla mukana vahvistamassa Hämeenlinnan elinvoimaisuutta, sanoo puolestaan Susanna Ketola, Tieran Hämeenlinnan toimipisteen vastaava.

Kuntien omistama yhtiö

Kuntien Tiera Oy tarjoaa ja kehittää valtakunnallisena kuntaorganisaatioiden ja hyvinvointialueiden omistamana yhtiönä valmiiksi kilpailutettuja sekä tuotteistettuja ICT-palveluita ja digiratkaisuja omistaja-asiakkailleen. Esimerkiksi Kanta-Hämeen 11 kunnasta kaikki ovat Tieran omistajia ja mm. ICT-yhteistyötä Tieran kanssa tekevät jo Hämeenlinna, Riihimäki, Hattula, Janakkala ja Forssa. Myös OmaHäme eli Kanta-Hämeen hyvinvointialue teki alkuvuodesta päätöksen aloittaa ICT-yhteistyön Tieran kanssa.

Vuonna 2010 perusteltulla Tieralla on kaikkiaan lähes 400 omistajaa. Sen liikevaihto oli viime vuonna yli 47 M€ ja se työllistää kaikkiaan lähes 400 ihmistä.

Lisätietoja:

Tieran Hämeenlinnan toimipisteen vastaava  
Susanna Ketola, työyhteisöviestinnän asiantuntija , puh. 040 045 4796, susanna.ketola@tiera.fi 

Mika Kannisto, asiantuntija, sijoittumispalvelut, Linnan Kehitys Oy, puh 040 451 3513, mika.kannisto@linnan.fi