Linnan Kehityksen sijoittumistiimin ponnistelut palkittiin – Unipro asettuu Moreeniin

Oululainen kosketinkiskoratkaisuja tuottava Unipro Oy siirtää toimintaansa Oulusta Hämeenlinnaan. Unipron suunnitelmissa on rakentaa aluksi noin 3000 m2 hallikokonaisuus Moreeniin osaksi voimakkaasti kehittyvää MORE -yritysaluetta.  Hallin rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti alkuvuodesta 2021.

Rakennettavaan kiinteistöön on tarkoitus sijoittua myös johtokanavia ja pistorasiapylväitä valmistavan Meka Pro Oy:n liiketoimintoja. Unipro Oy ja Mekapro Oy kuuluvat Propria konserniin.

Unipro tulee investoimaan Moreenin toimintaansa aluksi yli 6 miljoonaa euroa. Toiminta tulee työllistämään 25 henkilöä ja välillisesti yli 20 henkilöä.

Linnan Kehityksen sijoittumispalvelutiimi on tehnyt yli kuuden kuukauden ajan tiiviisti yhteistyötä Unipron kanssa onnistuneen sijoittumisen mahdollistamiseksi.

– Moreeni on täsmälleen oikea paikka Unipron kaltaiselle tuotannolliselle yritykselle, koska sieltä löytyy kaikki liiketoimintaan tarvittavat palvelut. Myös sijainti on markkinoihin nähden paras mahdollinen esimerkiksi satamiin ja lentokentille suuntautuvaa logistiikkaa ajatellen, kertoo sijoittumispalvelutiimin johtaja Ari Räsänen.

Unipron on tarkoitus kasvattaa liiketoimintaansa systemaattisesti kotimaisen ja kansainvälisen markkinoiden ja kysynnän mukaisesti, mikä tarkoittaa mahdollisesti tarvetta laajentaa toimitiloja tulevaisuudessa entuudestaan.

– Useimmat Moreenin sijoittuneista toimijoista ovat onnistuneesti kasvattaneet liiketoimintaansa, Räsänen lisää.

Lisätietoja:

Ari Räsänen
Johtaja, sijoittumispalvelut                                                    
Linnan Kehitys Oy                                                            
ari.rasanen@linnan.fi                                                          
p. 040 866 7501  

Vesa Samela
Toimitusjohtaja
UNIPRO Oy Ltd
vesa.samela@unipro.fi
p. 040 772 3335