Kansainvälisiä matkailijoita houkutellaan Järvi-Suomeen yhteistyöllä

Järvi-Suomea, Suomen Lakelandia, viedään ja brändätään maailmalle uuden maakunta- ja kuntarajat ylittävän yhteistyön voimin. Linnan Kehitys on mukana koordinoimassa hanketta koko Hämeen osalta.

Viisi Järvi-Suomen maakuntaa ovat lanseeranneet yhteistyössä visitlakelandfinland.com -verkkosivuston, jolla tavoitellaan lisää kansainvälisiä matkailijoita alueelle. Sivusto esittelee tarjontaa Lahti Regionin, Visit Hämeen, Visit Tampereen, Visit Jyväskylä Regionin ja VisitKarelian alueilta.

Kansainvälisessä matkailussa Suomi on kiinnostava, mutta vielä pieni kohde

Suomi ja erityisesti Järvi-Suomen alue kiinnostaa yhä enemmän maailmalla, mutta tiedot alueen matkailutarjonnasta ovat olleet ripoteltuina usean maakunnallisen toimijan matkailusivuille. Nyt rakennettu yhteinen verkkosivu esittelee matkailuyrittäjien tarjontaa kootusti ja tarjoaa helpon ostoväylän matkailijoille.

Linnan Kehitys on ollut koordinoimassa hanketta koko Hämeen osalta matkailu- ja yrityskoordinaattori Annamaria Laineen huolehtiessa erityisesti Kanta-Hämeen ja Hämeenlinnan näkyvyydestä kokonaisuudessa.

”Mahtavaa, että Kanta-Häme on mukana yhteistyössä edistämässä koko Järvi-Suomen ja sen alueiden näkyvyyttä kansainvälisille markkinoille. Yhteistyössä Tampereen, Lahden, Jyväskylän ja Joensuun kanssa saamme yhdistettyä voimamme ja laajempaa vaikuttavuutta kansainvälistä näkyvyyttä tavoiteltaessa. Tätä projektia tehtäessä olemme miettineet, miten saamme yritysten tuotteet ja palvelut paremmin verkkoon ja ostettavaksi. Tämä on siis huikea mahdollisuus myös alueemme matkailutoimijoille!”, sanoo Linnan Kehityksen matkailuasiantuntija Outi Mertamo.

Järvi-Suomi on yksi Suomen neljästä matkailullisesta suuralueesta

Visit Finland on jakanut Suomen neljään matkailulliseen suuralueeseen: Helsingin seutuun, Lappiin, Järvi-Suomeen sekä rannikon ja saariston alueeseen. Nyt lanseerattu visitlakelandfinland.fi sivusto on jatkumoa Järvi-Suomen maakuntien jo aiemmin alkaneelle yhteistyölle.

Lakeland Finland –verkostoyhteistyö on alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman (AKKE) rahoittama hanke. Hankkeen aikana (1.10.2021-30.9.2023) Suomen matkailutuotteille tarkoitettuun yhteiseen DataHub-tietokantaan on syötetty viiden maakunnan alueelta useita satoja matkailutuotteita. Hanke on lisännyt organisaatioiden digitaalista osaamista ja kyvykkyyttä sekä vahvistanut ylimaakunnallista yhteistyötä.

Lisätietoja:

Linnan Kehitys Oy
Matkailuasiantuntija Outi Mertamo
p. +358 504 347 873
outi.mertamo@linnan.fi