Harjoittelijana Linnan Kehityksellä

Moikka, mä oon Katariina Kallio, Linnan Kehityksen markkinointi- ja tapahtumaharjoittelija ja kolmannen vuoden liiketalouden opiskelija Hämeen ammattikorkeakoulusta. Harjoitteluni sijoittui ajalle 15.8.—30.11.2023 ja harjoittelun ohjaajana toimii Linnan Kehityksen markkinointisuunnittelija Reetta Kaikkonen.

Ennen harjoittelua kokemukseni markkinoinnista ja videotuotannosta oli hyvin vähäistä ja rajoittui lähinnä kouluprojekteihin. Sosiaalista mediaa olin sentään käyttänyt jo melkein kymmenen vuotta, mutta osaamiseni sen suhteen oli myös rajallista. Tavoitteenani harjoitteluun oli se, että saisin seuraavan askeleen eteenpäin työurallani ja markkinoinnin osaamisen saralla.  

Tutustuin heti harjoitteluni alussa PARKKI Business Parkin somekanaviin ja brändiin ja opin siitä, miten someen tuotetaan hyvää sisältöä. Ensimmäisenä tapahtumana olikin HAMK:in ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kastajaispiste Parkin tapahtumatorilla 24.8., johon suunnittelin PowerPointia käyttäen mm. suorituspisteiden tehtävänannot ja ohjaavat nuolet tapahtumatorille. Kastajaistapahtuman jälkeen koostin kuvista ja videoista elämäni ensimmäisen Instagram-reelsin ja keräsin suorituspisteiden vastaukset ajatuspilviksi. 

Osallistuin koko syksyn ajan viikottain mukaan Parkissa järjestettäviin erilaisiin koulutuksiin, työpajoihin ja tapahtumiin sekä yhteisöaamiaisiin. Sain jo syyskuussa enemmän vastuuta Parkin somekanavien sisällöistä, tärkeimpänä ”Kuinka saavut Parkkiin”-videot ja Parkin toimijaesittelyt, joissa haastattelin ja kuvasin eri työtehtävissä toimivia henkilöitä. Sain myös koota Parkin seuraavien viikkojen ja kuukausien tapahtumat, postata Parkin tapahtumista ja päivittää Parkin somen seurantaan ja tapahtumiin liittyviä Exceleitä. Marraskuussa vietin ison osan ajasta Innoparkissa Linnan Kiinteistökehityksellä, tehden heille videoita vapaana olevista toimitiloista ja työskentelytila IISIstä. 

Kaikki tekemäni meni Reetan tarkan seulan läpi ja viilasimme pieniäkin asioita, jotta somepäivityksistä ja videoista tuli mahdollisimman täydellisiä. Hän ohjasi ja neuvoi mua kärsivällisesti, vaikka välillä olikin hieman vaikeita hetkiä. Opin syvemmin Canvan ja Capcutin käytöstä, ja itselleni uusia työkaluja olivat InDesign, Photoshop ja Meta Business Suite. Olen kaikesta avusta kiitollinen, sillä kaikki vinkit tuli todella tarpeeseen ja tekivät musta paremman tekijän. Pystyin syys-lokakuussa tekemään asioita itsenäisesti ja esim. kuvatekstejä ei tarvinnut enää viilata niin paljoa.

Oikeissa töissä – päiväni harjoittelijana Linnan Kehityksellä – 24.10.2023 

Olin tiistaina Reettan mukana seuraamassa Oikeissa töissä -kampanjan ensimmäistä päivää. Mun aamu alkoi laittamalla itseni kutakuinkin ihmisen näköiseksi ja suuntasin kävellen kohti HAMKia. Kävelymatka ei ollut pitkä, sillä asun ihan muutaman sadan metrin päässä Visamäen kampuksesta.  

Kello 10.45 tapasimme HAMKin N-aulassa Reettan, Max Blomfeltin, TurunPugin eli Juuso Jokisen sekä Noord Agencyn Mikko Salosen kanssa. Suuntasimme kohti Design Factoryn jalkinetehdasta, jossa Maxilla ja Juusolla oli tehtävänä suunnitella jalkineet. Tämän mielenkiintoisen tehtävän antoi Vesa Tuomela ja Anni Pajunen HAMKilta. Seurasin tehtävän kulkua ja otin kuvia sekä videoita tätä blogitekstiä sekä MyDay-videota varten. Oli mukava päästä seuraamaan YouTube-videon tekemistä ja olla pienessä osassa sitä. Aloitin tällä välin myös tämän blogitekstin kirjoittamisen. 

Kävimme syömässä maittavan lounaan Kyökissä, jonka jälkeen menimme S-rakennukseen seuraamaan, kun Max ja Juuso opettelivat ensiapua ja kilpailivat elvytyksestä sairaanhoitajien kanssa. Seuraava tehtävä olikin elvyttää realistinen nukke, jota ohjattiin valvomosta. Elvytyssimulaation seuraaminen simulaatiovalvomosta oli oikein hauskaa, varsinkin kun kameroista pystyi katsomaan tilannetta monista näkökulmista. Omista elvytysharjoittelustani onkin kulunut jo monta vuotta, joten tämän kertaaminen virkisti hyvin muistiani. 

Hoitotyön simulaation jälkeen lähdin kotiin hengähtämään ja aloin editoida videota. Illalla katselin ja kuuntelin TurunPugin striimiä Twitchistä muun työnteon ohessa. Mulla oli mukava ja todella sosiaalinen työpäivä, todella erilainen verrattuna aikaisempiin päiviin. Toki joka ikinen päivä Linnan Kehityksellä on ainutlaatuinen, enkä vaihtaisi päivääkään pois. 

Töissä Linnan Business Turnajaisissa – 23.11.2023 

Eikös niin sanotakin, että aikainen lintu madon nappaa? Heräsin aamuviideltä virkeänä valmistautumaan Linnan Business Turnajaisia varten. Itselleni oli tärkeää herätä aikaisin, koska stressaan paljon aikataulutusta enkä todellakaan ole aamuihminen. Sain tehtyä kaiken ajallaan ja olin noin kahdeksalta Verkatehtaalla.  

Tehtäväni oli kuvata videoita vaakasuunnassa, ikään kuin yleisön näkökulmasta. Se oli loistava tehtävä, sillä pääsin itsekin nauttimaan finaalin tunnelmasta parhailta paikoilta, eli yleisöstä käsin. Rehellisesti sanottuna en olisi kaksi vuotta sitten ajatellutkaan olevani Verkatehtaalla uudestaan näissä merkeissä. Pelkästään silloin IDEAsarjan finaalin seuraaminen muiden HAMK:in ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijoiden kanssa oli ikimuistoinen spektaakkeli. Mutta tämä oli paljon parempaa, varsinkin kun sain itse olla mukana meidän upeassa tiimissä. Kuvaamisen lisäksi kävin syömässä hyvää ruokaa sekä juttelin tuttujen ja ei-niin-tuttujen ihmisten kanssa.  

Turnajaispäivä oli pitkä, omalla kohdallani kaksitoistatuntinen, mutta väsymys alkoi tuntumaan vasta KIIHDYTYSsarjan lopulla, noin seitsemän aikoihin. Kuvaamisesta kipeäksi tullut käsi kertoo siitä, että jotain on tullut tehtyä. Laskin Turnajaisten jälkeen viikonloppuna, että kuvamateriaalia oli yli kuuden tunnin verran. Se on aika paljon! Taiteilin näistä pienen videoklipin, josta olen todella ylpeä. Onnea vielä voittajille ja kiitos kaikille mukana olleille kilpailijoille ja yleisölle! 

Nauttikaa vielä Linnan Business Turnajaisten tunnelmasta alla olevan videon välityksellä! 

Lopuksi haluan sanoa vielä muutaman sanasen tästä syksystä kokonaisuudessaan

Kolmessa ja puolessa kuukaudessa on ehtinyt tapahtua todella paljon, mutta silti tuntuu kuin harjoitteluni olisi alkanut vasta eilen. Ehkä sillä oli tarkoitus, että ensimmäinen puolikas tästä vuodesta oli niin huono; sain vastineeksi elämäni parhaan syksyn. Sain tehdä juuri sitä mitä rakastan yli kaiken ja pääsin mukaan ihan käsittämättömän upeisiin juttuihin. Opin editoinnista, somesta, yritysmaailmasta ja itsestäni paljon uusia asioita ja puolia, joita en olisi löytänyt ilman tätä harjoittelua. Nyt uskon itseeni ja taitoihini enemmän kuin koskaan, ja toistaisin tämän syksyn milloin vaan uudestaan. 

Kaikki hyvä loppuu kuitenkin aikanaan. Kiitos ihanille työkavereilleni Linnan Kehityksellä, että otitte mut vastaan juuri sellaisena kuin olen. Erityiskiitos Reettalle ja Katille, kun huolitte mut tänne ja piditte musta hyvää huolta. Kiitos kaikki PARKKI Business Parkissa tapaamani ihmiset, oli ilo tavata teidät kaikki. Kiitos myös Linnan Kiinteistökehityksen väelle siitä, että pääsin tutustumaan myös teidän toimintaanne. Kiitos joka ikiselle, joka oli jollain tavalla harjoittelussani mukana. 

Hämeenlinnassa 30.11.2023, 

Katarina Kallio 

Markkinointi- ja tapahtumaharjoittelija 

Linnan Kehitys Oy