Fixcel avaa Hämeenlinnaan yhden Suomen suurimmista talotehtaista ja jopa 300 uutta työpaikkaa

Kotimainen puhtaan sisäilman rakennuksia valmistava Fixcel Group Oy on avannut uuden tuotanto- ja varastotilan Hämeenlinnan yrityspuisto Moreeniin. Uudet tilat mahdollistavat Fixcelin tuotantokapasiteetin kasvun ja tuovat Hämeenlinnaan alkuvaiheessa 100, täyden kapasiteetin saavutettuaan jopa 300 uutta työpaikkaa.

Fixcel Group Oy on vuokrannut toimitilat Hämeenlinnan Moreenissa Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoimasta logistiikkakiinteistö Itäportintie 3:sta. Ensimmäinen osa tehtaasta avattiin syksyllä 2018, loput toteutetaan asteittain syksyyn 2019 mennessä. Uusien tilojen myötä Fixcelin lattianeliökapasiteetti lähes viisinkertaistuu.

Fixcel tarjoaa nopeita ja terveellisiä modulaarisia ratkaisuja sisäilmaongelmiin rakentamalla puhtaan sisäilman rakennuksia teräskennoista. Siirrettävät moduulirakennukset täyttävät kaikki pysyväisrakennusten kriteerit ja ovat muokattavissa erilaisiin käyttötarkoituksiin.

– Kennomenetelmä on suomalainen innovaatio, joka pohjautuu laivanrakennustekniikkaan. Moduulit pystytään toimittamaan nopeasti ja ne ovat hyvin terveellisiä”, Fixcelin vastuullinen johtaja Jussi Paavoseppä kertoo.

Kovassa kasvussa oleva yrityspuisto Moreeni sijaitsee vain noin 4 km Hämeenlinnan ydinkeskustasta valtatie 3:n ja 10:n risteyksessä. Moreenia on kehitetty systemaattisesti erityisesti metalli-, logistiikka-, ympäristö- ja energia-alan yrityksien tarpeisiin.

– Moreenin sijainti tärkeiden kulkuyhteyksien varrella on täydellinen, Jussi Paavoseppä sanoo.

– Moreenin alue on tutkitusti jakelua ajatellen edullisin sijainti Suomessa, kun katsotaan Helsingin ja Turun satamista maahantuotuja ja kaikkialle Suomeen jaeltavia tuotteita, Aberdeenin Senior Asset Manager Pekka Riikonen sanoo.

Fixcelin sijoittumista Moreeniin edesauttoi Linnan Kehitys Oy:n sijoittumispalvelutiimi.

– Fixcel tuo Hämeenlinnan seudulle ja Moreeniin lisää tuotannollista huippuosaamista, jolle on selvästi kasvavaa kysyntää markkinoilla, Linnan Kehitys Oy:n sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen sanoo.

– Hämeenlinnan uuden tehtaan kokonaistyöllistämisvaikutus täydessä kapasiteetissa tulee olemaan 300 henkeä, mikä on Hämeenlinnalle erittäin hieno uutinen.