Digikyyti vauhdissa – jo kymmenet yritykset ovat saaneet Linnan Kehitykseltä digiapua

Linnan Kehityksen Digikyyti-hanke on auttanut kevään aikana lukuisia yrityksiä digitaalisen markkinoinnin ja digikanavien hallinnassa. Erilaiset valmennukset ja työpajat sekä yrityskohtainen digiapu ovat pitäneet digikuskit Ville Viholaisen ja Annamaria Laineen kiireisenä. Digikyyti tuo konkreettista helpotusta ja tukea yrityksen digiosaamiseen erilaisten valmennusten sekä yrityskohtaisen avun kautta.

Digibussit – valmennukset ja työpajat yrityksille

Digikyydin valmennuskierros pitäjissä maalis-huhtikuussa keskittyi hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Ideally Oy:n Jone Korpi ja Leevi Latvaniemi kertoivat hakukoneoptimoinnista ja hakusanamarkkinoinnista yhteensä 96 yrittäjälle Hauholla, Lammilla, Iittalassa, Rengossa, Tuuloksessa ja kantakaupungissa. Tilaisuuksista saatiin yrittäjiltä erittäin positiivista palautetta. Puhujat olivat tehokkaita ja esittivät asian selkeästi, mikä auttoi ymmärtämään aiheen tärkeyden ja hyödyt liiketoiminnalle.

”Aivan loistava! Tästä oli monella tavalla hyötyä!!! Avartava ja selkeyttävä kokemus. Asiaa tuli paljon mutta se oli johdonmukaista selkeää ja asiantuntevaa. Asiasta mitään ymmärtämätönkin pysyi mukana.”

Osassa pitäjäkierrosten tilaisuuksia osallistujamäärä oli muita pienempi, jolloin yrittäjät saivat kysellä paljon yrityskohtaisia kysymyksiä valmentajilta. Pienemmissä tilaisuuksissa oli myös hyvää keskustelua valmennuksen aikana.

Digikyyti järjesti keväällä myös muita tilaisuuksia. Helmikuun Parkin aamukahvit keskittyi valokuvien käyttöön visuaalisessa viestinnässä. Tilaisuudessa aiheesta puhui pakallinen valokuvaaja Ville Tarhala. Valokuvausaiheella jatkettiin kevään somekuvaus-työpajoissa, joista ensimmäinen täyttyi hetkessä, joten Digikyyti järjesti työpajoja vielä kaksi lisää.

Parkki Business Parkissa järjestetyissä tilaisuuksissa on myös testattu HAMKin opiskelijoiden toteuttamaa Yritysten Katsastuspalvelua, jossa parikymmentä yritystä on antanut opiskelijoille luvan tarkastella heidän somekanaviaan ja antaa niistä palautetta. Tämä palvelu on tarjonnut yrityksille arvokasta tietoa ja näkemystä heidän sosiaalisen median läsnäolostaan.

Digitaksit – yrityskohtaista digiapua

Digikuskit Ville ja Annamaria ovat kevään aikana tavanneet yhteensä 68 yritystä yrityskohtaisilla kartoituskäynneillä, joista noin puolet on jo saanut asiantuntijasparrauksen. Joillain yrityksillä avuntarve oli hyvinkin spesifi, toiset tarvitsisivat apua moneen eri aihealueeseen. Kartoituskäynneillä Ville ja Annamaria kyselevät yrityksen digikanaviin ja niiden kanssa toimimiseen liittyviä kysymyksiä. Yleensä avuntarpeet löytyvät kartoituksissa melko helposti, mutta toisinaan asia on myös jätetty hautumaan vielä, jotta asiantuntija-apu saadaan varmasti oikeaan asiaan.

Yrityskohtainen apu toteutetaan siten, että yrittäjä täyttää Digikyydin yhteydenottolomakkeen, jonka jälkeen digikuskit ottavat yhteyttä yritykseen ja sopivat kartoitustapaamisen. Kartoitustapaamisessa sovitaan yhdessä, mihin aiheeseen asiantuntija-apu tarjotaan ja sen jälkeen yrityksen tiedot siirretään asiantuntijalle, joka sopii yrityksen kanssa kahden tunnin sparrauksen.

Yrityksiltä on saatu hyvää palautetta yrityskohtaisesta avusta, joka on ratkaissut konkreettisia ongelmia esimerkiksi verkkosivujen ja verkkokaupan tai somekanavien hallinnan kanssa.

”Digikyyti on ollut loistava apu. Sain intoa ja inspiraatiota tehdä kaikkia uusia juttuja. Sain myös varmistuksen siitä, että jotain on jo tehty oikein somessa. Uusi kontakti someammattilaisiin luo turvan, että apua bittiavaruuteen hukkumisessa on tarjolla.”

Digikyydin asiantuntijoita on kilpailutettu lisää sitä mukaa, kun kartoituskäynneillä on tullut uusia avuntarpeita. Tällä hetkellä osaajia on jo seuraaviin aiheisiin:

 • Hakukonenäkyvyys verkkosivuilla
 • Hakusanamarkkinointi
 • Verkkosivujen hallinta
 • Yrityksen tarinan tuominen digikanaviin
 • Sähköpostimarkkinointi
 • Somestrategia – yritykselle sopivan somekanavan valinta
 • Somekanavien hallinta ja Meta Business Suiten käyttö
 • Maksettu somemainonta
 • Somen sisältöstrategia
 • Tiktokin tai Instagramin käyttö
 • Linkedinin käyttö
 • Somevideoiden kuvaaminen ja editointi
 • Somevalokuvien kuvaaminen ja editointi
 • Shopify-verkkokaupan hallinta

Verkosto osaajista – Hämeenlinnan Digimarkkinointiklubi

Hämeenlinnan Digimarkkinointiklubi perustettiin keväällä tarkoituksena luoda verkosto hämeenlinnalaisten digitaalisen myynnin- ja markkinoinnin ammattilaisten kesken. Klubin tavoitteena on edistää markkinointiosaajien keskinäistä verkostoitumista ja yhteistyötä sekä kasvattaa yritysten liiketoimintaa ja osaamista vertaisoppimisen avulla.

Klubin toiminta alkoi maaliskuussa Kick Off -tilaisuudella. Puhujana oli Katleena Kortesuo, joka käsitteli viittä pahinta markkinointimokaa. Toinen tapaaminen järjestettiin kesäkuun alussa. Tällä kertaa puhujana oli Jone Korpi, joka puhui tekoälyn hyödyntämisestä markkinoinnissa. Klubilla on myös Facebook-ryhmä, jossa on tällä hetkellä 60 jäsentä. Ryhmä tarjoaa foorumin keskusteluille, tiedonjakamiselle ja verkostoitumiselle.

Syksyllä opitaan somesta ja nostetaan esiin tarinoita

Syksyllä 2023 Digikyydin valmennukset ja työpajat keskittyvät pitkälti sosiaalisen median kanaviin ja osaamiseen. Elokuussa aloitetaan somevideoiden kuvaamiseen ja editointiin keskittyvällä työpajalla. Syyskuussa keskitytään yritysten erikoistumiseen oman tarinan avulla tarinallistamisen aamukahveilla ja tarinatyöpajassa. Pitäjäkierrokset toteutetaan kahdella eri someaiheella, jolloin voi verkostoitua myös naapuripitäjien yrittäjien kanssa käymällä eri pitäjissä kuuntelemassa eri aiheita. Keskustassa, Hauholla ja Lammilla valmennetaan somen merkityksestä, oikeiden kanavien valinnasta ja erilaisista työkaluista. Iittalassa, Rengossa ja Tuuloksessa keskitytään ideoimaan somesisältöjä oman yrityksen toiminnasta. Lisäksi LinkedInin käytöstä pidetään joulukuussa työpaja.

Yrityskohtainen apu jatkuu myös syksyllä. Kartoituskäyntejä aletaan sopia taas elokuussa. Jos yrityksesi kaipaa apua digikanavien kanssa, voit ilmoittautua jo mukaan digikyytiin!