Koko kaupungin yhteinen taidenäyttely jatkaa Kortteli2-tilan toimintaa

Itse tehty Hämeenlinna –näyttely tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden tuoda omaa luovuuttaan esiin ja haastaa pohtimaan millainen Hämeenlinna on ja millaisena se nähdään.

Itse tehty Hämeenlinna –kokonaisuus sisältää näyttelyosuuden, jossa on hämeenlinnalaisten itse tekemää taidetta, mahdollisuuden osallistua yhteistaideteosten tekemiseen sekä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin johdolla toteutetun nuorten katutaidenäyttelyn.

Näyttelyssä on esillä monenlaisia teoksia eri-ikäisiltä ja erilaisista taustoista tulevilta hämeenlinnalaisilta. Mukana on muun muassa valokuvia, veistoksia, yhteisinstallaatioita ja runoja. Kaupunkilaisilta on kesän aikana tiedusteltu avainsanoja, jotka kuvaavat Hämeenlinnaa. Myös kerätyt sanat tulevat näkymään osana näyttelyä.

Näyttely järjestetään 18.9.–25.10.2020 vanhan kauppakeskuksen vallanneen Kortteli2 -taidetilan yläkerrassa. Kortteli2 on avoinna ti-su klo 11-18 ja sinne on vapaa pääsy.

Yhteisöllisyyttä yhteistaideteoksilla

Taiteilijat Mikko Myöhänen ja Olli Larjo ovat suunnitelleet näyttelyyn kaksi yhteistaideteosta, joita kaikki halukkaat pääsevät tekemään. Yhteistaideteokset ovat sukellus jokaisen omaan luovuuteen, josta lopputuloksena rakentuu kaupunkilaisten kollektiivinen kuva.  

Myöhäsen yhteistaideteoksessa maalataan vanerikuutioiden kylkiin spraymaaleja, sapluunoita, akryylivärejä sekä teloja käyttäen. Kuutiot sulautuvat osaksi Arxin nuorten katutaidenäyttelyä.

Larjon suunnittelemassa yhteistaideteoksessa rakennetaan kaupunkia. Liikkeelle lähdetään yksittäisistä torneista, jotka lopulta yhdistyvät korkeiksi rakennuksiksi. Teosta tehdään rakennustikkujen ja kuumaliiman avulla.

Yhteisteoksen idea syntyi Aimokoululla, jossa Larjo toimii tuntiopettajana. Larjo on rakentanut tornistoa kuvataidekoulun oppilaiden kanssa ja rakennelma siirtyy valmistuessaan osaksi kaupunkilaisten yhteistaideteosta.

Taiteilijat ohjaavat kaikkia halukkaita yhteistaideteosten tekemisessä kahtena lauantaina:

La 19.9. klo 11–12.30 ja 13.15 –15.00
La 26.9. klo 10–11.30 ja 12.15–14.00

Voit osallistua yksin tai yhdessä perheen, kaveri- tai työ/harrastusporukan kanssa. Myös koulu- ja päiväkotiryhmät ovat tervetulleita osallistumaan. Työpajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Yhteistaideteosten tekemiseen on mahdollisuus osallistua myös työpajojen jälkeen arkisin klo 11–15 Kortteli2:ssa vaihtuvan henkilökunnan ohjauksessa.

Yhteistaideteokset toteutetaan osana Hämeenlinnan kaupunkimarkkinointia ja niiden pohjalta suunnitellaan Hämeenlinna-kuosi esimerkiksi paikallisten yrittäjien ja toimijoiden hyödynnettäväksi.

Itse tehty Hämeenlinna –näyttelyn mahdollistavat yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunkimarkkinoinnista vastaava Linnan Kehitys Oy, Hämeenlinnan kaupungin työllisyystiimi ja kulttuuripalvelut, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja Hämeenlinnan taidemuseo.

Lisätietoja:

www.hameenlinna.fi/itsetehtyhameenlinna

Marika Yli-Ollila, ohjaaja, Itse tehty Hämeenlinna –projekti/Hämeenlinnan kaupunki
marika.yli-ollila@hameenlinna.fi
p. 050 477 4222

Kati Tiitola, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Linnan Kehitys Oy
Hämeenlinnan kaupunkimarkkinointi
kati.tiitola@linnan.fi
p. 040 547 5454

Kortteli2
Raatihuoneenkatu 14
13100 Hämeenlinna
Avoinna: ti–su 11–18  
www.kortteli2.com