Kaksi IT-maailman kasvurakettia avasi toimipisteet Hämeenlinnaan

Suomen suurin ohjelmistoyritysten ja -asiantuntijoiden verkosto Codemen Oy ja Suomen suurin riippumaton ohjelmistotestaukseen, laadunvarmistukseen ja ohjelmistorobotiikkaan erikoistunut yritys Q-Factory Oy avasivat toimistot Hämeenlinnaan.

– Hämeenlinnasta löytyi monta merkittävää houkutinta, kertoo Codemen Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Q-Factory Oy:n toimitusjohtaja Misa Ahola.

– Q-Factoryn asiakkaista täällä on jo mm. Oikeusrekisterikeskus ja lähialueilla asuu useita yhtiöiden työntekijöitä. Osallistuminen BitJobs-tapahtumaan toimi viimeisenä sysäyksenä. Kun tapasimme opiskelijoita, vakuutuimme mahdollisuudesta löytää alueelta tulevaisuuden osaajia, Ahola jatkaa.

Codemen toimii koodaripulan ja osaajamarkkinan murroksen risteyksessä, mikä tarjoaa Hämeenlinnaan uudenlaisia mahdollisuuksia. Suomea vaivaa useiden eri tutkimuksien mukaan pula jopa yli 10 000 koodarista, mutta Codemenilla on tähän ratkaisu. Codemen ei ole perinteinen IT-konsulttitalo vaan se toimii ensisijaisesti verkostona ja toissijaisesti “normaalina yrityksenä”.

Codemen työllistää suoraan vain vajaat 50 omaa työntekijää, mutta se on rakentanut verkoston, johon kuuluu yli 5 000 koodaria ja asiantuntijaa.

– Olemme kehittäneet “koodareiden ja IT-asiantuntijoiden Googlen” eli Caleon, jonka lupaus on, että löydät koodarin 30 sekunnissa 80% varmuudella. Yritykset voivat rekisteröityä Caleon käyttäjäksi etsiäkseen toimeksiantoihin asiantuntijoita, joista yhä suurempi osa haluaa työskennellä freelancerina, kertoo Ahola.

– Tehdyt projektit koskettavat kaikkia suomalaisia, koska esimerkiksi Suomi.fi-palvelua kehitetään Codemenin verkoston avulla, jatkaa Ahola.

Hämeenlinnan elinkeinoyhtiö Linnan kehitys Oy auttoi löytämään toimitilat, jotka sijaitsevat korkeakoulukeskuksen ja yrityskeskittymän ytimessä, Innoparkissa.

– Nopeasti kasvavien yhtiöiden saaminen osaksi talousalueen ekosysteemiä tarjoaa sekä yrityksille että osaajille uudenlaisia, joustavia mahdollisuuksia, iloitsee sijoittumispalveluiden johtaja Ari Räsänen Linnan Kehitys Oy:stä.

Lisätietoja

Misa Ahola, Codemen Oy hallituksen puheenjohtaja ja Q-Factory Oy toimitusjohtaja
050 346 5010, misa.ahola@codemen.fi

Ari Räsänen, Linnan kehitys Oy sijoittumispalveluiden johtaja
040 866 7501, ari.rasanen@linnan.fi

Codemen Oy on vuonna 2013 perustettu, Suomen suurin ohjelmistoyritysten ja -asiantuntijoiden verkosto, johon kuuluu 568 kumppaniyritystä. Codemen Oy on toteuttanut yli 8 000 projektia ja sen liikevaihto on kasvanut 2016–2021 aikavälillä 236%: 4,7M€ ➜ 15,8M€.

Codemenin liikevaihdosta syntyy yli kolme kertaa enemmän verkoston avulla toteutettujen toimeksiantojen kuin omien työntekijöiden kautta.

Henkilöstö 44, toimitusjohtaja Juha Karjalainen.

Asiakkaita Asiakkaita mm. Helsingin kaupunki, Tulli, VTT ja Yle sekä muita It-konsulttitaloja, kuten Solita, Gofore, Siili ja Fujitsu.

Q-Factory Oy on vuonna 2010 perustettu, Suomen suurin riippumaton ohjelmistotestaukseen, laadunvarmistukseen ja ohjelmistorobotiikkaan erikoistunut yritys.

Q-Factoryn liikevaihto on kasvanut 2016–2020 aikavälillä 330%: 3,7M€ ➜ 15,8M€.

Henkilöstö: 112, toimitusjohtaja Misa Ahola

Asiakkaita mm. PRH, Oikeusrekisterikeskus